Onze missie

Soncotra is een familiebedrijf gespecialiseerd in wegtransport van goederen van en naar West-, Centraal- en Oost-Europa, de Balkanlanden, Rusland, het GOS, het Midden-Oosten, Marokko en Tunesië. Jaarlijks transporteert Soncotra meer dan 20.000 Full Truck Loads (FTL), Groupage ladingen (LTL) en Express leveringen van en naar deze bestemmingen.

Onze vloot is uitgerust met een Track & Trace systeem dat 24/7 zowel de routes, de temperaturen als het openen van de deuren controleert. Uw goederen worden voortdurend gecontroleerd via monotoring zodat ze snel en veilig volgens uw vereisten getransporteerd kunnen worden.

Onze specialiteiten

image

Internationaal wegtransport sinds 1970

De opleggersvloot van Soncotra bestaat voor bijna de helft uit boxopleggers, de andere helft zijn temperatuurgecontroleerde opleggers (waarvan meerdere uitgerust zijn met een dubbele laadvloer en kan bi-temperatuur ingesteld worden). Zowel de opleggers als de vrachtwagens zijn uitgerust met een Track & Trace systeem, en worden bestuurd door ervaren en betrouwbare chauffeurs.

Soncotra levert uw goederen snel, veilig en op een professionele manier af op hun bestemming. Om het goederentransport van onze klanten zo optimaal mogelijk te laten verlopen, streven wij er voortdurend naar om aan hun eisen en wensen te voldoen. Dankzij een maximale benutting van onze opleggers slagen wij erin om onze transportkosten zo laag mogelijk te houden.

Dagelijkse transporten van en naar West-Europa, Centraal-Europa, Oost-Europa, Rusland, het GOS, de Balkanlanden en het Midden-Oosten.

Soncotra biedt drie soorten internationaal wegtransport aan:
Full Truck Loading (FTL), Groupage (LTL) en Express.


Meer weten over onze wegtransporten

Kennis en ervaring op vlak van internationale logistiek

De voorbereiding en organisatie van uw transporten naar bestemmingen buiten de Europese Unie vereist een specifieke kennis en ervaring.
Wij zorgen voor de hele organisatie ervan en streven ernaar om uw goederen op het gewenste tijdstip te leveren.

Douaneformaliteiten

Soncotra staat in voor de volledige opvolging, organisatie en afhandeling van alle douanedocumenten en formaliteiten voor elk van uw transporten over de weg.

Opslag en overslag van goederen 

Soncotra beschikt over de nodige faciliteiten en gekwalificeerde personeel voor de tijdelijke opslag van uw goederen. Wekelijks worden vanuit ons hoofdkantoor in Poperinge (Soncotra, België) overslagtransporten georganiseerd van goederen komende uit Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk met bestemming Rusland, het GOS, de Balkanlanden en Oost-Europa.