KWALITEITSCERTIFICATEN

Soncotra beschikt over zes kwaliteitscertificaten voor een veilig, beveiligd, kwalitatief hoogstaand en milieuvriendelijk internationaal transport:

ISO 9001

De internationale norm voor kwaliteitsbeheer.

SQAS

Safety and Quality Assessment System

Gouden standaard voor de kwaliteit, de veiligheid, de beveiliging en de milieuvriendelijkheid van logistieke bedrijven en de chemische industrie.

AEO

Authorised Economic Operator 

Kwaliteitslabel voor financiële solvabiliteit en betrouwbaarheid op vlak van douanetransacties.
Dit certificaat zorgt voor een vlotter transport met minder oponthoud aan de douane.

GDP

Good Distribution Practice 

Richtlijn voor een correcte distributie van medische producten voor menselijk gebruik (2013/C 343/01). Internationaal wegtransport van farmaceutische producten onder gecontroleerde temperatuur.

ECOVADIS

Duurzaamheid

Standaard waarbij duurzaamheid centraal staat met als doel het milieu en de sociale praktijken (CSR : Corporate Social Responsibility) te helpen verbeteren.

CYBERVADIS

Duurzaamheid

‘Cybervadis’ is gekoppeld aan cybersecurity, gegevensbescherming (AVG) en informatiebeveiliging.

image

TAPA TSR1 COMPLIANT

Beveiliging en veiligheid

Al onze boxopleggers en gekoelde opleggers zijn uitgerust met een dubbele deurvergrendeling en 'bulldog lock'. Onze TAPA-gecertificeerde opleggers zijn uitgerust met een extra op afstand bedienbaar veiligheidssysteem. De achterdeuren van deze opleggers kunnen enkel op afstand vanuit onze kantoren geopend worden. Al onze chauffeurs zijn volledig opgeleid en beschikken over een jarenlange ervaring in de transportsector. Zij volgen altijd de afgesproken route en zijn perfect op de hoogte van alle kwaliteitsnormen en veiligheidsprocedures. In geval van nood kan de chauffeur gebruik maken van de panic button die automatisch de hulpdiensten waarschuwt. Bovendien worden onze voertuigen 24/7 gecontroleerd via monotoring van G4S Telematix, een internationaal bewakingssysteem.